Popular Post

Dec 19, 2009

PreduzetnicaPočetnica, to jest MojaMalenkost, je rešila da razotkrije sva TajnaDruštva OvogaSveta i stavi vama na uvid njihovo delovanje i težnju NewWorldOrder-u. Počela sam s brda s dola sa Iluminatima i Masonima (o kojima će tek biti više reči u budućim postovima), a nastavljam sa Skull & Bones SecretSociety. Pa, da se poklonim i počnem:

Skull & Bones Society je TajnoDruštvo YaleUniverziteta u NewHaven-u u državi Connecticut u SjedinjenimAmeričkimDržavama iliti USA. Ovo društvo i nije baš tajno, u pravom smislu te reči. Za Skull & Bones Society se itekako zna, ali tajna su njihovi članovi.


Skull and Bones su osnovani 1832. godine kao rezultat spora između debatnih društava Linonia, Brothers in Unity i Calliope na Yale Univerzitetu oko Phi Beta Kappa nagrada. Osnivačko ime ovog TajnogDruštva je bilo The Order of Scull and Bones. 1872. godine Skull and Bones postaju nezavisno društvo. Prvi put se javno pominju 1871. godine u knjizi Lyman Bagg “Četiri godine na Yale-u”. Lyman u knjizi kaže:


“the mystery now attending its existence forms the one great enigma which college gossip never tires of discussing.”

Šta su zaštitni znaci TajnogDruštva Skulls & Bones?
Njihov logo je lobanja iznad dve ukrštene butne kosti. Lobanja i ukrštene kosti se nalaze iznad broja 322.

Šta je skriveno značenje njihovog logoa do danas nije utvrđeno, mada postoje pretpostavke da se broj 322 odnosi na ‘32, 2.  prve studentske organizacije nepoznatog nemačkog univerziteta. Drugi tvrde da se broj 322 odnosi na Demostenovu smrt. Šta je istina – verovatno nikada nećemo saznati.

Karakteristično za ovo TajnoDruštvo jeste da pod svoje okrilje prima i pripadnice ženskog pola. Doduše, to nije bila praksa u startu. Na samom početku članovi društva su mogli da budu isključivo beli studenti. Međutim, kako su se menjale prilike u svetu, tako se Skull & Bones prilagođavao novim svetskim trendovima. Tako su od 1960. godine počeli da primaju i latino i crne studente, a od 1991. godine počeli su da primaju i žene. Skull & Bones biraju nove članove na manifestaciji pod nazivom TapDay. Ove godine TapDay je bio 16. aprila.

Svi članovi imaju TajnaImena i međusobno se uvek obraćaju jedni drugima upotrebljavajući ih. Recimo, predvodnik je uvek LongDevil, zatim kapiten fudbalskog tima (prim. aut. američki fudbal) je Boaz; postoji i nick Bonesman; često se daju i nick-ovi po književnim junacima (npr. Hamlet), starim božanstvima (npr. Odin, Thor, itd.)… Što se same ceremonije inicijacije tiče, ona je prilično tajna. Ali (uvek neko ali) neki članovi ovog TajnogDruštva su opisali kako su oni primljeni, te vam prenosim autentičnu priču o inicijaciji:

Ceremonija inicijacije se održava u aprilu mesecu. Mesto održavanja ceremonije je The Inner Temple (UnutrašnjiHram) u kome nema ničega drugog, sem dve stolice i stola koji je tu postavljen u svrhu oltara i od kamena je. Supervizor ceremonijala je osoba pod nick-om Bonesman koja je obučena u DonKihot kostimu, LongDevil je u kostimu đavola, treći je, takođe, u nekom arhaičnom kostimu, zatim tu su još i četvorica članova u ulozi shaker-a, kao i ostatak ekipe koji su u kostimima skeleta. Kada u prostoriju uđe kandidat za inicijaciju, Bonesman pita Who is it?

Posle ovog pitanja shaker-i dodele TajnoIme iliti nick novom članu, stave ga na sto, drže za ruke i noge,a svi u prostoriji skandiraju Read! Read! Read! Zatim se novom članu prinese slika Eulogie, a Bonesman prvi kaže Eulogia, zatim svi nastave Eulogia! Eulogia! Eulogia!. Zatim se novom članu prinese i slika ženske osobe koju pripadnici ovog TajnogDruštva nazivaju Connubial Bliss na celivanje. Ovo nije kraj rituala, ali osoba koja je davala izjavu medijskoj kući CBS nije želela da priča dalje o ritualu. Neki izvori tvrde da posle ovoga počinju orgije, ali to nikada nije utvrđeno niti potvrđeno (doduše, nikada nije ni opovrgnuto).

Do 1970. godine članovi društva nisu držani u tajnosti. Na Yale Univerzitetu postoje spiskovi i slike svih članova društva Skull and Bones do 1970. godine – od pomenute godine uvedeno je pravilo u okviru društva da je tajnost identiteta članova zagarantovana, te da se prestaje sa praksom pravljenja spiska članstva kao prilog letopisa Univerzitetu. Spisak svih bitnij članova možete pogledati klikom na ovaj link. Pomenuću samo neke: George Herbert Walker Bush (prim. aut.  BušStariji iliti 41. predsednik USA), zatim George Walker Bush (prim. aut.  BušMlađi iliti 43. predsednik USA)…

Ono što se zna da u posedu ima TajnoDruštvo Skull and Bones je kuća u okviru Yale Univerziteta, kao i malo ostrvo na reci St. Lawrence River u državi New York koje služi kao okupljalište starih i novih članova. Oni tu provode vreme u druženju i upoznavanju. Ovo ostrvo je poznato i pod nazivom Deer Island.




Što se nekih misterija ovog društva tiče, pa mogu reći sledeće:
Po legendi, ovo društvo ima u svom vlasništvu lobanje Martin Van Buren-a (prim. aut.  8. predsednik USA), Geronimo-a, and Pancho Villa-e. Da lie j to istina ili ne – ne znam. Samo prenosim šta kaže legenda.


Priča se da je lobanja Geronimo-a ukradena od pripadnika ovog TajnogDruštva za vreme Prvog svetskog rata iz tvrđave Sill u Oklahomi. 1968. godine bivši poglavica Apača, Ned Anderson, je dobio anonimno pismo sa slikom lobanje i tvrdnjom da je ona u posedu ovog TajnogDruštva. On je otišao na Yale Univerzitet do prostorija Skull and Bones-a, ali mu je tamo rečeno da lobanja Geronimo-a nije kod njih. Naravno, nisu ga pustili da im vršlja po prostorijama, te da ih sve pregleda i uveri se da lobanja nije tamo. Što se lobanje Pancho Villa-e tiče, i ona jeste ukradena nešto malo po njegovoj smrti, ali su (kao i u prethodnom slučaju) članovi ovog TajnogDruštva opovrgli tvrdnju da je imaju.

U mnogim knjigama, publikacijama, člancima i emisijama se tvrdi da državna politika SjedinjenihAmeričkihDržava zavisi od ovog TajnogDruštva. Koliko god ne verovali u TeorijeZavere, morate priznati da tu baš i nisu čista posla… Ako ste pogledali listu članova (ako niste, sad je pravo vreme – klik na ovaj link), mogli ste da vidite da su mnogi ljudi na visokim položajima u administraciji SAD-a bili članovi ovog TajnogDruštva (a bogami, neki čak i predsednici SAD-a). Samim tim što je SAD vrlo ozbiljna država, te ima uticaja i na kreiranje svetske politike… Pa, da ne budem paranoična, ali sve je u vezi i u sprezi…

Kao i većini TajnihDruštava i ovome je cilj NewWorldOrder. Karakteristično za ovo društvo je i to što se mesto nasleđuje. Znači, neki studenti ovog fakulteta će automatski biti primljeni u redove Skull and Bones-a, jer su njihovi preci bili članovi. Naravno, proćiće obred inicijacije. Članovi ovog TajnogDruštva su vrlo povezani i njihova prijateljstva traju do smrti. Da ne pominjem da vuku i pomažu jedni drugima i što se posla tiče...

{ 1 comments... read them below or add one }

  1. prijatelj sa fejsa :-) ...December 19, 2009 at 7:25 PM

    Moj ortak iz osnovne je bio dizajner i jedan od trojice osnivaca ove kompanije :-):

    http://www.skullandbonesjps.com/shop.html

    ReplyDelete

- Copyright © Constrictoria - Powered by Blogger