Popular Post

Dec 1, 2009

Ovim blogom pravim uvod u seriju blogova o TajnimDruštvima.


Obzirom da mi je cilj da napravim Imperiju, kao PreduzetnicaPočetnica iskreno se nadam da postoje TajnaDruštva i da ću SrećnimSpletomSudbinskihOkolnosti postati njihov član (il’ članica, da budemo rodnosenzibilni). Zašto težim ovakvom članstvu? Jednostavno je: članstvo u ovakvim organizacijama nosi i mnogo novca sa sobom, a mnogo novca nosi mnogo lep život (prim. aut. kakavom i težim uostalom), a kad imaš lep život možeš da se baviš i mnogo lepim stavrima… A sad (kad sam sve pojasnila), da se vratim TeorijamaZavere i mom omiljenom TajnomDruštvu - Iluminatima.


Ovaj Pokret ili TajnoDruštvo osnovano je 01.05.1776. u Inglštatu od strane Adama Weishaupta pod nazivom Order Of Perfectibilists (prim. aut. neki slobodan prevod bi bio: RedSavršenih ili RedOnihKojiTežeSavršenstvu). Kasnije je ovaj red postao poznat kao Illuminati. Adam Weishaupt je bio poznat pod imenom Spartacus (ili BrotherSpartacus iliti BratSpartakus) u ovom redu. Misija ovog novoosnovanog reda je bila (i još uvek je?!?) NoviSvetskiPoredak iliti NewWorldOrder.

Adam Weishaupt je bio iniciran u MasonskuLožu (prim. aut. oko 1774.), ali se brzo razočarao u Masone, te ih je napustio. Posle perioda Masonerije, dakle, napravio je TajniRed po svojoj meri. Međutim, Adama Weishaupt se 1777. ponovo priključuje Masonima i to loži „Theodor zum guten Rath”. Nadao se da će svoj red Iluminata da pripoji Masonima. To mu je i pošlo za rukom: 1779. minhenska masonska loža je prigrlila RedIluminata, a frankfurtska loža (uz blagoslov engleske lože) blagosiljala stvaranje nove ĆerkeLože – Iluminata.
Već sredinom 1782. godine Iluminati su brojali oko 300 članova. Zanimljivo je da su među članovima ovog tajnog reda bili i Gete i Mocart. 1783. godine Iluminati su se proširili na još dve lože: LožaBohemija i LožaMilan, a kasnije su napravili ložu i u Mađarskoj.

1784. godine vladar Bavarske, Karl Theodor, u saradnji sa svojom vladom pravi edikt kojim zabranjuje sva tajna društva na svojoj teritotiji i njihovo delovanje. Naivno verujući da može da odbrani svoj red, Adam Weishaupt odlazi Karl Theodoru da mu objasni tajne svog društva. Kako nije naišao na očekivano razumevanje, Adam Weishaupt se povukao. Tačnije, nestali su i on i Iluminati - od 1785. im se gubi svaki trag. Oko 1800. godine pojavljuju se Iluminati u Americi – to zapravo nikada nije potvrđeno, ali poznavaoci TajnihDruštava tvrde da je tako. Ovi poznavaoci, takođe, tvde da su neke svetski poznate ličnosti bili pripadnici Masona (npr. Linkoln, Čerčil…).

Masonski poredak je piramidnog oblika i izgleda ovako:









Masonski simboli su: Davidova zvezda (ili ŠestokrakaZvezda), pentagram, Piramida i SvevidećeOko

Davidova zvezda
Ova zvezda je, u stvari simboličko predstavljanje šestara i uglomera:




Šestar i uglomer se mogu posmatrati i kao građevinski alat koji simbolizuje VišeBiće iliti Boga kao tvorca Univerzuma. Šestar, takođe, simbolizuje i večnost (prim. aut. šestarom se iscrtava krug koji nema ni početak ni kraj). Često je simbol kruga među Masonima uziman kao simbol duhovnosti. Uglomer koji meri uglove, simbol je zemlje i oblasti materijalnog. Ugao predstavlja jasnost, ravnotežu i stabilnost. Ono što je na uglu je temelj svega onoga što se na njemu izgrađuje.

Pentagram
Pentagram predstavlja sliku mikrokosmosa, to jest, magičnu formulu čoveka. Svaki od 5 krakova pentagrama simbolizuje nešto: zemlju, vazduh, vodu, vatru i duh. Pentagram sa vrhom koji upire naviše (PraviPentagram) pokazuje da duh pobeđuje materiju:





Piramida i SvevidećeOko


SvevidećeOko je drevni simbol sveznanja. Pretpostavlja se da su ovaj simbol Masoni preuzeli od Egipćana (gde je ovaj simbol predstavljao boga Ozirisa):


Zanimljivo je da se kao jedan od masonskih simbola pojavljuje i dvoglavi orao sa krunom iznad glava. Poznato? Sad ćemo malo o tome:

Što se Masonerije na našim prostorima tiče, pa može se reći da se neki prvi zapisi o istoj javljaju sa kraja 18. veka. Među prve članove masonske lože u Srbiji se ubrajaju Hadži Mustafa Paša, mitropolit Metodije, Janko Katić, Petar Ičko, mitropolit Stratimirović, Aleksa Nenadović, kao i Riga od Fere. Kako se zvala ova loža – nije poznato. Pretpostavlja se da je ova grupa Masona odgovorna i za I srpski ustanak. Kada su dahije preuzele vlast u beogradskom pašaluku 1801. godine, ubili su Hadži Mustafa Pašu. Petar Ičko prelazi u Zemun (tada u sastavu Austrougsarske) i traži pomoć od BraćeMasona (pretpostavlja se lično od mitropolita Stratimirovića. Mitropolit Stratimirović je pružio nesebičnu podršku i povezuje Petra Ička sa BraćomMasonima: Aleksom Nenadovićem i Jankom Katićem. Oni se povezuju i sa Đorđem Petrovićem Karađorđem. Zanimljivo je da Karađorđe nije bio Mason (ali jedan njegov potomak jeste, ali o tome kasnije). Kako su dahije saznale za planiranje ustanka protiv njih, 1803. se desila SečaKnezova… Do ustanka je došlo 1804. godine, a  Karađorđe je i postavljen za prvog gradonačelnika slobodnog Beograda (na urgenciju Petra Ička). Pretpostavlja se da je pripadnik Masona bio i Dositej Obradović (pretpostavka je da je on iniciran u Trstu), koji je svojim vezama i delovanjem, takođe, mnogo pomogao srpski narod.

Međutim, neuspeh ustanka iz 1813. godine dovodi do toga da Masonerija malo zamre u nas. Već 1848. godine se javljaju prvi pisani tragovi o MasonskojLoži pod nazivom „Ali Koč”. Članovi ove lože su bili i Turci i Srbi, a kao najpoznatiji srpski predstavnik se navodi Simo Milutinović Sarajlija. Pretpostavlja se da je i knez Mihailo Obrenović bio Mason. Kao dokaz za ovu tvrdnju se navode redovni kontakti našeg kneza sa Garibaldijem i Macinijem koji su bili osvedočeni Masoni.

1876. godine u Beogradu se formira prva srpska loža pod nazivom „Svetlost Balkana”. Ova loža je bila pod direktnim patronatom italijanske lože „Veliki Orijent Italije”. Postoje podaci o još jednoj srpskoj loži (koja je, takođe bila pod patronatom pomenute italijanske lože), a koja se zvala „Srbska zadruga”. Međutim, zbog Timočke bune obe lože se gase. Već 1883. pod patronatom pomenute italijanske lože formira se nova srpska loža „Sloga, Rad i Postojanstvo”. Ovu ložu su činili mahom članovi prethodne dve srpske lože. Ali, kako neki članovi ove lože nisu bili zadovoljni italijanskom potporom, oni se obraćaju za pomoć „Simboličkoj Velikoj Loži Ugarske” i formiraju novu ložu „Pobratim” 1890. godine. Osnivači lože „Pobratim” i njeni prvi članovi su bili: Đorđe Vajfert, Stevan Mokranjac, Andra Đorđević, Tihomir Đorđević, Đorđe Milovanović, Svetomir Nikolajević i Maksa Antonijević. 1892. formirana je i prva masonska loža u Nišu pod nazivom „Nemanja”.

Tako stižemo i do Majskog prevrata 1903. kada su ubijeni kralj Aleksandar Obrenović i supruga mu Draga Mašin. Ne postoje čvrsti dokazi da je Dragutin Dimitrijević Apis bio član ijedne masonske lože, ali (uvek neko ali) se pouzdano može reći da je budući kralj Petar I Karađorđević bio (iniciran je u TajnoDruštvo tokom svog boravka u Francuskoj). Pretpostavlja se da su Majski prevrat inicirali i organizovali neki članovi lože „Pobratim”, a u korist kralja Petra I Karađorđevića.

Konačno, 1909. godine u Srbiji se formira prva velika i samostalna masonska loža pod nazivom „Ujedinjenje”, a koja je bila pod patronatom lože „Velikog Orijenta Francuske”. Loža “Pobratim” se otcepila od “Velike Lože Ugarske”. Loža “Pobratim” je bila i matica za osnivanje udruženja “Ujedinjenje ili smrt”, odnosno udruženja “Crna ruka”, kao i nove lože “Šumadija” (koja je formirana 07.07.1910. godine). Loža “Pobratim” je bila bez patronata neke velike lože, a “Šumadija” pod patronatom lože iz Hamburga. Ove tri lože, “Pobratim”, “Šumadija” i “Ujedinjenje” bude ponovo ložu “Sloga, Rad i Postojanstvo” , a loža “Ujedinjenje” prelazi pod patronat grčke vrhovne lože.

09.05.1912. godine predstavnik vrhovne grčke lože, Cefalas, uzdiže na 33. stepen vlasti Đorđa Vajferta, Svetomira Nikolajevića, Jovana Aleksijevića, Milutina Perišića, Dimitrija Jankovića, Petra Šrepalovića, Manojla Klidisa, Petra Pačića, Dimitrija Mijalkovića i Pavla Horstiga; a loža „Šumadija” traži otpust od “Velike Lože Hamburga” (da bi prešla pod patronat “Velike lože Srbije”), a loža „Pobratim” prelazi pod patronat Velike srpske lože koja je konačno formirana 11.05.1912. godine.

Kasnije formiranjem države Srba, Hrvata i Slovenaca, te Jugoslavije, šire se i masonske lože… Do drugog svetskog rata bilo je preko 1000 članova raznih masonskih loža na teritoriji bivše Kraljevine Jugaslavije. Ove lože su se bavile i dobrotvornim radom: u Beogradu je osnovan dom za siročad, obrazovni centar za decu iz južne Srbije “Sveti Sava Geselschaft”, ustanova za gluvonemu decu “Kralj Dečanski”, fondacija “Sveti Đorđe” za pomoć deci i ratnim invalidima,  dom za slepe, obrazovni centar za omladinu, savezi za borbu protiv prosjačenja, za borbu protiv tuberkuloze… Organizovana je akcija pomoći nezaposlenima pod nazivom “Hleb nasušni”. Pred početak II svetskog rata, vrhovna loža Jugoslavije se odlučila na samouspavljivanje, čime su prekinule delovanje sve ostale lože na teritoriji pomenute države. 

Rad Masona u nas je obnovljen 1990. Kao jedan od istaknutijih članova se navodi naš preminuli slikar Tapi…

U Kragujevcu se, recimo, u staroj crkvi može videti delovanje masonske lože „Šumadija”. Postoje indicije da su ktitori te crkve bili Masoni. U toj crkvi se može videti SvevidećeOko.
Među zagovornicima TeorijeZavere navodi se i da je UN masonska tvorevina. Zatim, pretpostavlja se da su mnogi svetski lideri današnjice Masoni… Simboli Masonerije se mogu naći i na američkom dolaru:



Šta su nedostaci MasonskogPokreta?
Pa, recimo to što članovi ne mogu da budu žene. Ovo saznanje je unelo nemir u moj MasterMindPlan. Ali, kako je ovo 21. vek, nadam se da će se pravila promeniti i da ću baš ja biti prva žena među ovim BigBajama – ConstrictoriaTheMasonka iliti BigBajinica! Uslovi za pristupanje ovom TajnomDruštvu (navode pouzdani izvori su):

Da ste muškog (s)pola (prim. aut. ovo uopšte nije fer. Mnogi muškarci su gay opredeljenja, te se s tim u vezi osećaju kao žene – zato apelujem na potencijalne čitatelje, a pripadnike OvogDruštva, da uzmu u obzir ovu činjenicu, te odobre pristup i (s)polu ženskom, to jest meni), da nije krivično gonjen, da je boljeg imovinskog stanja, da želi dobro i da želi na bolje da promeni svoju sredinu, da je pravičan, čovečan, častoljubiv i da je odan svojoj loži. Kako pronalazim da me većina nabrojanog do detalja opisuje (osim imovinskog stanja, koje će se popraviti ako postanem PrvaSestra među Braćom), opet ću da kažem:

Molim sve potencijalne čitatelje, a pripadnike OvogDruštva, da uzmu u obzir ovu činjenicu, te odobre pristup i (s)polu ženskom u svoj red...


{ 17 comments... read them below or Comment }

  1. Da nas sve zajedno Bog od Vas sačuva.

    ReplyDelete
  2. Na tvoju zalost, pravila se nece promeniti, ali...
    Postoje striktno zenske loze . Mozes tamo da okusas srecu . Ima ih u : Zenevi , Los Ejndjelsu ,Francuskoj, Belgiji, itd...

    ReplyDelete
  3. lepo si to napisala,pozdrav S.Z

    ReplyDelete
  4. djavo se igra sa ljudima... pazite se.

    ReplyDelete
  5. Zasto se uzima kao jedan od osnova za stupanje u red imovno stanje potencijalnog brata kad su cistota duha i moral osobe mnogo bitniji faktori za inicijalizaciju , imovni status je relativna stvar?

    ReplyDelete
  6. Ludo, sestro, ludo :)
    Podrzavam svesrdno tvoju ideju; kad sestre udju medj' bracu, mogli biste svi zajedno da se vise bavite sobom:)

    ReplyDelete
  7. ti bi samo da unovcis bulju,to mozes na strafti ili nekom nocnom baru,ili jednostavno daj oglas.

    ReplyDelete
  8. haha u say u hate politics and polititians but u like these bastards who own the every cent on these dumb planet and from the bank credits make more and more money every second. their `great idea` about New World Order is to kill 30% of the world population and to use the others as thir slaves. they are brainwashing the whole humanity and lie the people that the most important in life is to have money to buy `the car of their dreams`. open your eyes, they want you to think like that, but i can assure u that is wrong. those are fucking imperialists, 1 billion people are starving but they have the whole money in their asses. START TO THING , FOR A CHANGE, NOT ONLY TO COPY FROM WIKI.

    ReplyDelete
  9. jel i anstajn mason ?

    ReplyDelete
  10. I Anstajn je bio mason.Da zene ne mogu biti clanovi ne bih se slozio.Pogledajte Madonin spot(FROZEN), posvecen upravo njemu.

    ReplyDelete
  11. EVO JA SE TRUDIM DA UDJEM,OBECASE A VREME PROLAZI AL SE TRUDIM,TRUDIM DA POSTANEM CLAN I TRUDICU SE BEZ OBZIRA NA SVE JA SAM RODJEN DA BUDEM MASON ZATO STO VIDIM NESTO STO RETKO KO MOZE DA VIDI!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trudi se da ne izgubis dusu, jer jednoga dana ces umreti, mozda i brze nego mislis, stacec pred Gospoda pa mu se opravdaj zasto zelis da sluzis svetlonosi luciferu pre nego te baci u vecni pakao da izgaras celu vecnost. Sotono!

      Delete
  12. Jaoo kako volim illuminate.. a šuška se da su sve pop zvezde amerike bile u ugovoru sa njima. U stvari, svi Osim Majka Džeksona.. da li znate nešto o tome?

    ReplyDelete
  13. postoji još jedan detalj koji se mora ispuniti.. mora se verovati u jednog Boga (nije definisano u kom religijskom obliku).

    ReplyDelete
  14. o Iluminatima je inače bilo dosta reči u onoj ruskoj seriji "Ađutanti ljubavi", bila je odlična!

    ReplyDelete
  15. Takvi kao ti sa takvim idejama i prosloscu,nikad nece biti clanovi navedenih organizacija,mozes biti samo sredstvo:)
    Nemojte verovati da su svi oni koji su poznati a pre ponajete ih kao clanove neke organizacije,i clanovi neke organizacije-neki od njih su samo sredstvo u ostvarivanju nekog cilja....Cisto srce,vera(u bar nesto),postenje,zelja za stvaranjem,a ne rusenjem,zivotni rezultati ,jesu osnova da bi bio prepoznat i prihvacen za clana.

    ReplyDelete
  16. Ljudi, nakon citanja ovog "teksta" prekrstite se i pomolite Bogu, Ocu nasem. Batalite i zidare i iluminate i sve koje ih velicaju. Vrlo su providni, a to mozete proveriti i na njihovoj stranici Slobodni Zidari Srbije. U njihovom "pravilniku" pise da oni nisu ni religijski ni politicki opredeljeni. Da nemaju nikakve veze sa crkvenim ili bilo kakvim obredima sem samim njihovim. Bohemija (po mom zapazanju) jeste ljudska zrtva (prolivanje krvi-smrt) zarad dobrobiti njihove i obozavanja njihovog "uglomera i sestara" odnosno Tvorca univerzuma.. Kao osnovna stvar svakog vernika koju mora da zna jeste da je poslednje "zrtvovanje" bilo Isusovo, kasnije do dana danasnjeg pa do sudnjeg (i dalje) zrtva jeste pokajanje i hvala Gospodu Bogu kroz molitve i postove (kao znak postovanja Gospoda). Sto se tice gore navedenih iluminata i masona jeste postovanje "njihovog", odnosno opste poznatog, oslobodioca ljudi iz Bozijeg zatvora zvanim RAJ pod imenom Satana - Lucifer - Veelzevuv i jos mnogo naziva za njega. Cuvajte se reci raznih jer mnogi ce doci i govoriti u Isusovo ime da su oni spasioci. Lepote nece biti do samog sudnjeg dana, a taj dan ce doci kasnije, jer moraju se dogoditi sva dela "po pismu" kao sto su, glad, smrt, ratovi (mnogo veci no sto prodjose) i kazem vam ljudi, pomolite se Gospodu za grehe vase koje uciniste ranije i toga dana i da vam da hrabrost i snagu da se borite protiv istih i jos vecih grehova koje su kao barikada na putu k' spasenju. Molite se da sudnji dan ne dodje za vreme praznika (valjda,zaboravih kako bese)i u subotu. I bezite na selo pravite porodicu, imanje svoje postenim trudom i radom i pomozite bratu svom. Ali ne bratu iluminatskom i masonskom... medjutim, slusajte i prosudjute u sebi sta valja a sta ne. Novac je zlo. Braco i sestre moje drage, ne poznajem vas ali ste mi svi dragi jer smo rod po Hristu. Pomolimo se Bogu i prekrstimo.
    AMIN.

    ReplyDelete

- Copyright © Constrictoria - Powered by Blogger